My Favorite Things

January 28, 2009

If you are interested in any of these items just click on the image and it’ll send you to the direct site. Please don’t comment on the models appearance.. I can’t pick the models I go on what they are wearing.

Ive wanted this coat for a very long time and I got it as a Christmas gift. I have to say, if you are a slim girl like me, you would love this coat. It fits like a glove and its very cute! If you are interested, just click on the picture itll send you to the designers site.

I've wanted this Soya and Kyo coat for a very long time and I got it as a Christmas gift. I have to say, if you are a slim girl like me, you would love this coat. It fits like a glove and its very cute! If you are interested, just click on the picture it'll send you to the designer's site.

I will not stop harrassing my mom untill she makes this for me.

I will not stop harassing my mom until she makes this for me.

Different and super cute.

Different and super cute.

Cant ever go wrong with a black skirt. My personal prefferece is Pencil-ish looking skirts for serious occasions, but on lighter occasions with friends calls for a fun skirt like the one below =D.

Can't ever go wrong with a black skirt. My personal prefferece is Pencil-ish looking skirts for serious occasions, but on lighter occasions with friends calls for a fun skirt like the one below =D.

I once read that if you do show legs.. make sure u dont show too much at the top. If you show more of your upper part of your body (your boobs & shoulders) then its probably a good idea to go with pants or something no highter than your knee. I always try to keep this in mind because sometimes us girls have the tendency to go all out... it doesnt look very classy most of the time.

I once read that if you do show legs.. make sure u don't show too much at the top. If you show more of your upper part of your body (your boobs & shoulders) then its probably a good idea to go with pants or something no higher than your knee. I always try to keep this in mind because sometimes us girls have the tendency to go all out... it doesn't look very classy most of the time.

Its so cold right now, that i am mad at winter! I all about summer and for it, i want lost of dresses, especially embroidered dresses.

It's so cold right now, that i am mad at winter! I'm all about summer and for it, i want lots of dresses, especially embroidered dresses.

Im still young and can still pull these off why not wear them. My alternative to Boyfriend jeans.

I'm still young and can still pull these off why not wear them. My alternative to Boyfriend jeans.

I have a version of these boots, in leather. My decision to go with leather was very simple. I live in a state that gets a lot of snow. They salt everything so it doesnt freeze. If i got a suede pair they would get super dirrty. Being that i wear mine very often i went with leather.

I have a version of these boots, in leather. My decision to go with leather was very simple. I live in a state that gets a lot of snow. They salt everything so it doesn't freeze. If i got a suede pair they would get super dirrty. Being that i wear mine very often i went with leather.

Nothing needs to be said. they are just super hot

Nothing needs to be said. they are just super hot

Must have scarfs! I do not care what enyone says I love these things! they are soo cute and comfy. I love winter scaves too i have a few hand knitted ones.

Must have scarfs! I do not care what anyone says I love these things! they are super cute and comfy. I love winter scarves too i have a few hand knitted ones.

I was never a watch person, but this i like... a lot

I was never a watch person, but this i like... a lot

Cant hurt to have more rings. I had a lady in my class that had this ring in gold and it looked very good.

Can't hurt to have more rings. I had a lady in my class that had this ring in gold and it looked very good.

I love these, cant ever go wrong with diamod studs.

I love these, can't ever go wrong with diamond studs.

I am a college student and i hate bagpacks, so with that said, I have a bunch of huge bags that i put my books in. This one in particular i got for $24. The picture i found randomly online because i wanted to put the exact one i have. I love it because of the color =D

I am a college student and i hate bagpacks, so with that said, I have a bunch of huge bags that i put my books in. This one in particular i got for $24. The picture i found randomly online because i wanted to put the exact one I have. I love it because of the color =D

14 këshilla për në dhomën e gjumit

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

E mbyllët derën me çelës? Po. Jeni gati për një natë të nxehtë? Po. I dini mësimet bazë të seksit? Jo?! Atëherë mos bëni asnjë hap tjetër! Lexoni menjëherë këshillat e mëposhtme

1. Gjeni pozicionin e preferuar

Çdo grua ka një pozicion të preferuar, që e kënaq më shumë gjatë aktit seksual. Cili është pozicioni juaj? Ka ardhur koha ta zbuloni! Provoni pozicione të reja, ndërthurini me njëri-tjetrin, përdorni ndihmën e sendeve stimuluese. Por mos hiqni dorë kurrë për të zbuluar çfarë ju kënaq më shumë në shtrat.

2. Ndryshoni herë pas here pozicionin

Pasi keni kaluar rininë duke praktikuar lëvizje akrobatike në shtrat, ndjeni nevojën për një lidhje më të thellë shpirtërore me partnerin. Fatkeqësisht, me kalimin e kohës, kalon edhe dëshira, edhe pasioni mes çiftit. Kujdes! Duhet t’u kushtoni rëndësinë e duhur ndjesive të reja. Njëkohësisht gjeni rrugët e duhura për t’iu përshtatur kësaj etape të re, por pa ndikuar në jetën seksuale.

3. Mos e kritikoni veten

Mos u tregoni tepër kritike me veten. Mos kritikoni format e trupit, gjoksin e vogël apo shumë të madh. Sepse gjatë aktit, meshkujt nuk i vënë re aspak ndonjë të metë të mundshme. Meshkujt përjetojnë një kënaqësi kaq të madhe gjatë orgazmës sa nuk e kanë mendjen te asgjë tjetër.  Nëse bëni edhe ju si ata, me siguri do të shijonit një orgazmë po aq të madhe.

4. Bëjeni në shtrat

Sigurisht, mund ta bëni mbi tryezën e bukës, në dyshemenë e korridorit apo në makinë. Po ç’të keqe ka nëse e bëni edhe në një shtrat të rehatshëm, mbi çarçafë të pastër?!

5. Besojini klishetë mbi seksin

Janë gjithmonë të vërteta. Prandaj, zini një dhomë hoteli, darkoni jashtë, bëni një banjë me vajra aromatikë. Akoma nuk i keni blerë qirinjtë aromatikë? Nxitoni në dyqanin e parë që shihni! Çfarë prisni akoma?!

6. Mos besoni se të tjerët nuk e bëjnë më mirë

Në rastin e seksit, nuk ka asnjëherë shifra të sakta. Nuk ka as numër magjik se sa herë në muaj duhet ta bëjmë. Po një pyetjeje duhet t’i përgjigjeni me sinqeritet: A jeni të kënaqur me jetën seksuale? Nëse jo, ka ardhur koha të bisedoni sinqerisht me partnerin për këtë çështje.

7. Kini respekt për trupin tuaj

Të gjithë duan të marrin nga koha juaj. Fëmijët, kolegët e punës, hidrauliku që duhet t’ju rregullojë banjën… Mos prisni që shndërrimi nga mama në perëndi të seksit të bëhet vetvetiu. Me këtë punë duhet të merreni sërish ju. Prandaj, në darkë, kushtojini pak kohë vetes.

Le të merret bashkëshorti me enët e darkës, të vërë fëmijët në gjumë. Ju mund ta falënderoni intimisht për ndihmën… domethënë në krevat.

8. Kini besim se oreksi vjen duke ngrënë

Sa më shumë seks të bëni, aq më shumë do ta kërkojë trupi. Është e thjeshtë: Kujtimet e ëmbla të shtyjnë t’i përsërisni. Po kaq e vërtetë është edhe e kundërta. Sa më shumë kohë të kaloni pa bërë seks, aq më pak keni për t’ia ndier nevojën. Çfarë do të preferonit më shumë?

9. Provoni kënaqësitë e masturbimit

Është e sigurt që duke masturbuar do ta arrini gjithmonë orgazmën. Dhe është e vërtetuar se orgazmat e shpeshta ndikojnë në rritjen e dëshirës seksuale. Kënaqeni herë pas here veten, sepse më vonë do të jeni shumë më e nxehtë edhe me partnerin.

10. Mos e prisni orgazmën

Pritja është mënyra më e mirë për të mos arritur në orgazëm. Nëse shqetësoheni shumë që nuk po e arrini, atëherë me siguri nuk keni për të marrë as më të voglën kënaqësi gjatë aktit. Sepse në kohën kur duhet të ndjeni, ju keni qenë shumë të zënë duke u menduar.

11. Planifikoni aktin seksual

Nëse e planifikoni aktin seksual, do të thotë që ju jeni duke menduar gjithë kohës për të. Në njëfarë mënyre, të planifikuarit shërben si stimulues i imagjinatës. Njëkohësisht, planifikimi zëvendëson shumë mirë paralojën.

12. Fusni pak duart

Nëse prekni veten, do t’i arrini më shpejt momentet e kënaqësisë. Ndërsa partneri do t’ju falënderojë. Sidomos kur atij i është dashur të qëndrojë në pozicion jo shumë të rehatshëm për një kohë të gjatë.

13. Nuk ka mjeshtëri të pamundur

Nuk keni nevojë të dini ndonjë mjeshtëri të madhe që ta sillni në qejf partnerin. Thjesht tregohuni e vëmendshme ndaj reagimeve të tij. Kujdes kur i ngulni dhëmbët! Në vend që ta sillni në qejf, mund t’i shkaktoni dhimbje. Teknikat e mësuara rreth seksit, është mirë t’i aplikoni atëherë kur nuk dëgjoni ndonjë ankim prej tij.

14. Ndonjëherë trupi kërkon gjumë

Një natë pushim ose një refuzim ndaj seksit, nuk do të thotë që lidhja juaj është bërë e ftohtë. Por një ditë e ngjeshur, plot aktivitete, kërkon medoemos një natë pushimi. Gjumi në këto raste është më i arsyeshëm se një natë e sforcuar seksi.

Unë, masazhatorja e partnerit tim

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

I ke provuar masazhet sensuale për të përkëdhelur partnerin, për ta relaksuar, por edhe për të ngacmuar dëshirën seksuale? Në rast se do të bëhesh e zonja në këtë fushë, zbulo si ushtrohen dhe vëri sa më shpejt në praktikë…

Masazhi i kokës

Partneri është shtrirë me shpinë dhe kokën e ka mbështetur në jastëk. E gjunjëzuar pas tij, vërja duart mbi ballë dhe fillo ta përkëdhelësh: nis nga hunda e ngjitu deri te flokët, duke alternuar të dyja duart. Përsërite këtë lëvizje nja dhjetë herë duke ndryshuar intensitetin e forcës së ushtruar, sipas dëshirës së partnerit. Në fund, mbështet pëllëmbët e duarve në tëmtha dhe mbaji në atë pozicion për dy minuta.

Për t’u eksperimentuar: Për t’i bërë më erotike përkëdheljet e tua, bëj me gishta disa lëvizje rrethore brenda flokëve të tij, zonë plot me pika erogjene.

E rëndësishme: Veshët janë një zonë shumë e ndjeshme dhe jashtëzakonisht erogjene, që me t’u ngacmuar një herë, dërgon një sinjal elektrik në fund të stomakut. Përfito për ta gudulisur me gjuhë ose me frymën e nxehtë. Megjithatë duhet të tregohesh e kujdesshme! Disa njerëz nuk kanë dëshirë që dikush t’u afrohet aq shumë veshëve të tyre. Prandaj duhet të ndalesh para shenjës së parë të refuzimit.

Masazhi i shpinës (kalifornian)

Partneri është i shtrirë barkas. Mbështet pëllëmbët në pjesën e sipërme të shpatullave të tij. Pastaj rrëshqiti ngadalë duart deri në ijë. Do t’i japësh kështu një ndjesi çlodhjeje muskulore drejt pjesës së poshtme të trupit, në drejtim të këmbëve. Ushtro pak forcë në ijë, rrëshqiti duart në pjesët anësore të trupit dhe ngjitu pastaj drejt sqetullave para se të masazhosh butësisht shpatullat. Përsërite këtë lëvizje duke rritur dalëngadalë forcën. Mos harro që duhen sinkronizuar veprimet me frymëmarrjen e partnerit: zbret kur ai e nxjerr frymën dhe ngjitesh kur ai thith ajër.

Për ta ndryshuar ndonjëherë, duhet të dish se masazhi kalifornian aplikohet edhe në bust (lëvizjet janë të njëjta me ato që ushtrohen në shpinë) dhe në bark: qëndro në të djathtë të partnerit, mbështeti duart mbi barkun e tij dhe bëj lëvizje rrethore në kahun e orës.

E rëndësishme: Ky masazh quhet në të vërtetë “Sensitive Gestalt Massage”. Përdoret termi kalifornian vetëm sepse kjo teknikë ka lindur në këtë rajon të Shteteve të Bashkuara të Amerikës gjatë viteve ‘60. Termi kalifornian rezulton shumë më seksi!

Masazhi i bustit

Vendosu në të djathtë të partnerit, në nivelin e shpatullave të tij. Vërja duart mbi kraharor, duke i hapur ato plotësisht. Në vijim praktiko 3 lëvizje rrethore: në kahun e akrepave të orës për gjoksin e djathtë, në kahun e kundërt të akrepave të orës për atë të majtë. Gjithmonë me një lëvizje rrethore, afro dhe pastaj largo dy pjesët e gjoksit. Rrëshqit gishtat nga qendra e gjoksit në pjesën e jashtme, pastaj masazho butësisht lëkurën duke zvogëluar forcën. Për ta mbyllur bukur, përdor gojën për të puthur me delikatesë gjoksin e tij.

Për t’u eksperimentuar: Përse të mos përdorësh një pupël ose një penel për të përkëdhelur gjoksin e partnerit tënd? Këto objekte do ta bëjnë që të drithërohet nga kënaqësia!

E rëndësishme: Po të stimulohen mirë kokat e gjoksit, mund të kalohet në orgazmë! 24 % e femrave deklarojnë se mund të kënaqen dhe vetëm me disa përkëdhelje në gjoks.

Masazhi i krahëve

Ulur në krah të partnerit tënd, merrja dorën e djathtë në dorën e majtë dhe vëre dorën tënde të djathtë mbi anën e brendshme të kyçit të tij të dorës, me gishtërinjtë të kthyer nga shpatulla e tij. Zhvendose nga pulsi drejt bërrylit, pastaj shko drejt shpatullës, para se të kthehesh për te krahu. Realizoji dy lëvizjet gjithmonë në kohë të ndara.

Në vazhdim, vendosi duart paralel mbi parakrahun e tij duke ushtruar një presion të pandryshuar. Zbrit duke e zvogëluar presionin. Përsërite këtë gjest disa herë. Në fund, shtrëngo dorën  e tij të djathtë mes të tuave dhe masazho pëllëmbën e tij me mollëzat e gishtërinjve para se të rrëshqasësh gishtin tregues mes gishtërinjve të tij. Bëj po kështu me krahun e majtë.

Për t’u eksperimentuar: Që masazhi të jetë më eksitues mund të kalosh gjuhën midis gishtërinjve dhe t’i puthësh butësisht majat e gishtave.

E rëndësishme: Për shkak të domethënies së tyre metaforike, (duart mbrojnë dhe përkëdhelin), masazhi erotik për duart dhe krahët përforcon ndjenjat e çiftit dhe i lidh më shumë partnerët.

Ijët dhe vithet

Partneri yt është shtrirë barkas dhe ti i je ulur kaluar mbi vithe. Mbështet pëllëmbët e hapura në ijët e tij, pastaj masazhoji me lëvizje rrethore gjithmonë e më të gjera. Rrit gradualisht forcën e ushtruar. Mbështeti, në vazhdim, duart nën anën e djathtë të vitheve dhe, me ndihmën e gishtërinjve të mëdhenj, formo një rol lëkure dhe ngjite drejt kërbishtes. Me radhë praktikoje masazhin në vithe, si në anën e majtë, ashtu dhe në atë të djathtë.

Për t’u eksperimentuar: Përdor më shumë mënyra! Në vend të duarve, vendos parakrahët mbi vithet e tij dhe bëj lëvizje rrethore nga jashtë brenda.

E rëndësishme: Në rast se përkëdheljet e lehta me majat e gishtave mjaftojnë për të ngacmuar kofshët, ijët, duke qenë më të forta, kërkojnë stimulim më të thellë dhe masazh më të fuqishëm.

Masazhi për këmbët

Partneri yt është i shtrirë me shpinë, me një jastëk poshtë gjunjëve. E ulur në këmbët e tij, hidh vaj në pëllëmbët e duarve të tua dhe ngrohe. Merr këmbën e tij të majtë me të dyja duart dhe apliko në dy anët e kaviljes lëvizje të ngadalta rrethore me gishtërinjtë e mëdhenj, në drejtim të akrepave të orës. Vepro po kështu me këmbën e djathtë. Më pas vendos vetëm tre gishtërinjtë e parë të dy duarve në anën e jashtme të kaviljes. Bëj pesë rrathë, në fillim nga një kah, pastaj nga tjetri, para se të bësh trajektore në formën e 8-ës. Vazhdo duke ndryshuar forcën që ushtron dhe gjerësinë e lëvizjeve.

Për t’u eksperimentuar: Përgatite vetë vajin që do përdorësh duke përzier 50 ml vaj bajamesh të ëmbla me 6 pika vaj druri sandali. Do përftosh një fragrancë sensuale, me aromë pylli.

E rëndësishme: E njeh refleksologjinë plantare? Kjo terapi të lejon të trajtosh në  distancë organet e trupit, duke prekur me mollëzat e gishtave shputën e këmbës. Përveç rëndësisë erotike, masazhi te këmbët mund të rezultojë pozitiv në rastin e stresit, ankthit, dhembjes së kokës… Pse të mos e provosh?

10 rregulla për një masazh të përkryer:

1. Para se t’i kushtohesh masazhit duhet të hash lehtë. Përfito nga rasti për të programuar një meny të lehtë dhe 100 % afrodiziake, me bazë midhjesh, luleshtrydhesh dhe shampanje.

2. Ngrohe aq sa duhet mjedisin: për shembull 25 gradë celsius.

3. Krijo një atmosferë zen: fik dritat dhe shkëput telefonin. Një muzikë e lehtë do ishte shumë mirë si sfond. Mos harro një shpërndarës vajrash të përqendruar: 3 pika vaj lulesh portokalli zhdukin tensionin.

4. Syno rehatinë: vendos mbi krevat, në divan ose në tokë, jastëkë të butë, batanije të ngrohta që do t’i pëlqenin lëkurës.

5. Guxo me vajrat: duhet t’i zgjedhësh pjesërisht të lëngshëm dhe vajor që të rrëshqasin mbi lëkurë dhe mos të ngjisin. Shmang vajrat artificialë me përbërje parafine, për të përdorur një vaj biologjik dhe vegjetal. Për sa i përket aromave, ke mundësi të zgjedhësh ndërmjet: bajameve të ëmbla, bërthamave të kajsive, susamit…

6. Hiq bizhuteritë për të mos ngacmuar lëkurën e partnerit.

7. Provo të kapësh ndjesitë e tjetrit: përshtat forcën e ushtruar me reagimet e tij duke u mbështetur te frymëmarrja e tij.

8. Ndrysho teknikë: përkëdhelje, masazhe, forcë… Shmang mbi të gjitha kontaktin me shenjat e plagëve dhe varicet.

9. Bashkëpunoni: masazhohuni reciprokisht meqë masazhi erotik është para së gjithash një shkëmbim.

10. Lëre të lirë fantazinë: e kotë të ndjekësh pikë pas pike teknikat e propozuara. Alterno përkëdheljet, puthjet dhe gjestet e afeksionit.

Kur yjet të ndihmojnë të bësh karrierë

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

Dhe tani mjaft folëm për seksin. Duhet të mendojmë për punën: si ndikon astrologjia në karrierën tonë të ardhme.

Ja cilat janë pyetjet që bëhen më shpesh lidhur me karrierën e të 12 shenjave të zodiakut:

Cilat janë shenjat më të favorizuara në karrierë?

Cilat janë shenjat më të favorizuara për një intervistë pune?

Cili është kolegu apo shefi më i mirë në punë?

Përgjigjet i kemi marrë duke iu referuar astrologjisë.

Le t’ia nisim nga pyetja e parë. Luani është shenja më e favorizuar për të bërë karrierë. Ai është një shenjë e destinuar për të qenë lider. Të lindurit e kësaj shenje kanë një vetëbesim të madh dhe njëkohësisht dinë t’i zgjedhin mirë bashkëpunëtorët.

Por kujdes kur doni të ngrini në detyrë një Luan.

Nëse kompania juaj është e fuqishme, atëherë mos ngurroni që drejtimin e saj t’ia lini në dorë një Luani, i cili ka për ta zhvilluar dhe fuqizuar edhe më shumë.

Në të kundërt, nëse kompania është në momente jo shumë të favorshme, një luan rrezikon ta fundosë krejt për shkak të impulsivitetit të tij dhe vendimeve të nxituara.

Luani dhe shenjat e tjera të zjarrit (ku bëjnë pjesë Dashi dhe Shigjetari), rekomandohen veçanërisht në nismat e marra për projekte të reja. Pastaj do të jenë të tjerët që do t’i konkretizojnë planet. Sidoqoftë, çdo lider ka nevojë për mbështetjen e të tjerëve.

Në këto raste këshillohet që të mbani afër persona të shenjës së Demit. Të lindurit e kësaj shenje janë kolegët më të mirë në punë, sepse janë konkretë dhe të besueshëm.

Sidoqoftë, bëhet fjalë për persona që e kanë një vend pune.

Por si i bëhet në ato raste kur dikush kërkon punë? Sipas astrologjisë, edhe këtu favorizohen shenja të veçanta të zodiakut.

Shenjat e ajrit (Binjakët, Ujori) e sidomos Peshorja, janë personat më të aftë për të fituar një intervistë pune. Falë intuitës, arrijnë të kuptojnë se çfarë kërkohet për një vend të veçantë pune, prandaj shndërrohen në kandidatët idealë.

Duke u përshtatur me çdo situatë, të aftë në marrjen dhe dhënien e sinjaleve të duhura, nuk e kanë aspak problem për të gjetur punë.

Megjithatë, nuk janë personat idealë për të ndërmarrë projekte. Nëse nuk mbështeten nga kolegë që u përkasin shenjave të tokës (veç Demit, Bricjapit dhe Virgjëreshës), mund të çojnë dëm energjitë.

Për sa u takon shenjave të ujit, për këto shenja gjithçka varet nga cilët persona intervistohen.

Një takim i fortë pune konsiderohet ai mes të lindurve në shenjën e Luanit dhe të lindurve në shenjën e Peshqve. Megjithë rrezikun për të mos e fituar këtë vend pune bash prej këtyre përplasjeve, Peshqit e pranojnë, por me një pagë mjerane, sepse nuk duan të rrezikojnë shumë.

Por kur shenjat e ujit bëjnë karrierë, mund të bëhen drejtues të shkëlqyer në sektorin e burimeve njerëzore. Një alternativë tjetër mund të jenë aktivitetet sociale, ndoshta sepse duke mos qenë shumë produktivë, kënaqen me dëshirën për të ndihmuar të tjerët.

Por sa të vërteta janë të gjitha këto?

Revista Jeta, nëpërmjet një sondazhi që i referohet shembujve të vetë punonjësve të redaksisë, zbuloi se astrologjia nuk gënjen.

Kryeredaktorja e revistës sonë i përket shenjës së Binjakëve; një shenjë e lëkundur dhe konfuze. Por nga ana tjetër është shenja e gazetarëve.

Dhe për të mbështetur kryeredaktoren, në redaksinë e revistës kemi shumë punonjës të shenjë së Demit, që siç u tha edhe më lart, janë kolegët më korrektë dhe të besueshëm.

Ndaj, jo më kot, në redaksinë tonë punët shkojnë si sahat.

Ngrohtë, ngrohtë, ngrohtë

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

Duhet blerë menjëherë sapo hyn vjeshta. Sepse një xhup me pupla është shpëtimi i vetëm i viteve të ftohta. Pastaj është edhe shumë fashion e me të mund të dukesh vajza më trendy

Rregulli 1: Mos prit kurrë që temperaturat të bien për të blerë një xhup me pula kundër të ftohtit. Vështrimi ironik i shitëses, ndërsa ju komunikon e kënaqur se prej kohësh xhupat me pupla janë mbaruar, do të të bindë njëherë e përgjithmonë se nuk duhet ta përsëritësh këtë gabim.

Rregulli 2: Mos e konsidero kurrë më si një veshje sportive që mbahet vetëm me këpucë tenisi. Modelet e fundit janë trendy dhe funksionale në të njëjtën kohë, në mënyrë që të jenë katërfish të përdorshëm: qytet-mal-ditë-natë.

Rregulli 3: Zgjidhe xhupin me pupla në një ngjyrë neutrale në linjë me tonet e gardërobës tënde. Shfrytëzoje në maksimum. Moda e këtij viti: e zezë, gri, argjend, kumbull, panna dhe e kuqe, janë ngjyrat tendencë. Mund të blesh edhe një të dytë gjatë periudhës së uljeve.

Për më tepër, orientohu si më poshtë: prerje që nxjerrin në pah format femërore, shpesh të ngushta në bel. Jaka peliçeje dhe butona të artë për vajzat më energjike. Ngjyra dhe xhepa stil motoçiklisti për ato që preferojnë një look më agresiv. Ose synoni mantelin. Një risi e vërtetë.

Fytyra përsoset me rregulla

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

17 sekrete për një fytyrë të përkryer. Nga kubat e akullit (për t’u kaluar mbi fytyrë) në përzierjen e fondotintës (për ngjyrën ideale): make-up artist-ët e sfilatave dhe femrave më të njohura të ekranit rrëfejnë detajet e zanatit

1. Primer-at

Quhen kështu produktet që aplikohen para trukut. “Mund të jenë xhelëra të tejdukshëm ose me ngjyrë, që e bëjnë të lëmuar lëkurën, mbushin gropëzat, i japin shkëlqim, rregullojnë prodhimin e yndyrës, sigurojnë qëndrimin e fondotintës”, shpjegon Rajan Tolomei, make-up artist për Max Factor. “Për ne që punojmë me grimin, janë një domosdoshmëri e vërtetë”. Në praktikë, duhet të jenë hapi i parë i rutinës së grimimit tuaj.

2. Arti i higjienës

Para së gjithash… “Për të aplikuar fondotintën, ka nga ato që përdorin sfungjer (ideal për fondotintat kompakte), disa gishtat ose furçë për të përhapur ato më të lëngshmet. Ka secila mjetin e saj, por që duhet të jetë rreptësisht personal. Mikrobet ndodhen përherë në duar, fije dhe fibra dhe të gatshme për të shkaktuar puçrra ose irritime”, tregon Donatella Ferrari, make-up artist për Helena Rubinstein. “Këshilloj ta lani furçën dhe sfungjerin të paktën dy herë në javë me sapun me PH neutral dhe ujë të ngrohtë”.

3. Si të zgjedhësh sfungjerin dhe furçën

Veglat e zanatit. “Për fondotintën preferoj sfungjerin: përdoret për një kohë më të shkurtër dhe prandaj është më higjienike. Më mirë zgjidh një me fije najloni, sepse thith më pak produkt dhe siguron një aplikim të njëtrajtshëm”, thotë Donatella Ferrari. “Për kë i pëlqen më shumë furça, do qe e përshtatshme një e madhe, me fije të gjata dhe të sheshta”.

4. Ligji i ngjyrave

Bëj korrektimin kromatik. “Dhe pse nuk është intuitive, është e nevojshme të dish që e verdha mbulon të kuqen dhe e kuqja mbulon blunë. Pra, për zonën rreth syve, që priret drejt nuancave jeshile-blu, duhet përdorur një korrektor në tone të kuqe dhe, për të mbuluar njollat e skuqura, një korrektor në nuancë të verdhë”, shpjegon Alessandro Bertolazzi, make-up artist i Monica Bellucci-t.

5. Goditjet që zhdukin rrathët e syve

E rëndësishme është “të godasësh”. “Zhdukini rrathët e syve me pak korrektor në zonën rreth tyre, më pas përhapni një shtresë të hollë fondotinte, duke rrahur lehtë me mollëza, thotë Bertolazzi. “Pastaj shumojeni drejt pjesës së sipërme”.

6. Shiko mirë etiketën

…dhe jo vetëm ngjyrën. “Kush ka lëkurë të thatë, duhet të kontrollojë që fondotinta të jetë hidratuese”, thotë Gina Brooke, make-up artist e Madonna-s dhe drejtore artistike për Shu Uemura. “Kush ka lëkurë të yndyrshme, duhet të përdorë një oil free ose pudër. Për lëkurat mikse, fjala kyç është “ekuilibrim”: thuaju “po” produkteve që ekuilibrojnë përbërjen e zonave të ndryshme të fytyrës”.

7. Kura “pre”

Përgatisni lëkurën. “Është thuajse e panevojshme të thuhet: baza do jetë e përkryer vetëm nëse fytyra është pastruar me skrab dhe është hidratuar”, thotë Gina Brooke.

8. Përtacia është e ndaluar

Asnjëherë nuk duhet të jesh shumë e zënë për të qenë e bukur. “Rregulli i artë për një bazë perfekte është ta realizosh sipas mënyrës që kërkon. Çdo fazë, nga përhapja e fondotintës, te tamponimi me korrektor e deri te pudra përfundimtare, zbatohet me kujdes”, tregon Bertolazzi. “Pjesa përfundimtare është shumë e rëndësishme: pudra dhe/ose pluhuri i orizit me ngjyrë neutrale, janë truku që të arrihet një lëkurë që shkëlqen”.

9. Rinovimi për orët jashtë orarit

Kurrë mos e hiq trukun. “Për t’u përgatitur për mbrëmje, këshilloj të punohet mbi bazën që është”,  shpjegon Rajan Tolomei. “Ndonjëherë mjafton të shtohet një pikë fondotintë, ose të sprucosh pak avuj uji për të hequr tepricat e pudrës. Në këtë mënyrë baza rikthehet përsosmërisht kompakte”.

10. Sekreti anti-papërsosmëri

Të korrigjosh me ngjyra më të errëta. “Për të fshehur njolla, puçrra apo probleme të fytyrës, përdor gjithmonë një korrektor më të errët se lëkura jote”, shpjegon make-up artist-i i Monica Belucci-t. “Pastaj, mbi këtë bazë, kalo një të së njëjtës nuancë me lëkurën ose gjithsesi më të hapur. Më beso: njëtrajtshmëria është e sigurt”.

11. Po qafa?

Për mos të prishur bazën. “Është vetëm një gabim që gratë nuk duhet ta bëjnë kurrë dhe është më i rëndi: të mos trukosh qafën”. Kështu deklaron Gina Brooke, make-up artist-ja e Madonna-s.

12. Ngjyra e duhur

Përziej. “Receta ime personale është të përziesh edhe dy ose tre fondotinta të ndryshme për të pasur nuancën që kërkon”, thotë Gina Brooke. “Po ta gjeni ngjyrën e përshtatshme, mund ta përdorni gjithmonë pastaj”.

13. Veprimi S.O.S.

…dhe i bërë vetë. “Në mungesë të një korrektori portokalli, ideal për të fshehur rrathët e syve dhe puçrrat, zgjidhja është të përzihet me një furçë pak korrektor neutral me një buzëkuq ngjyrë mandarine”, tregon Donatella Ferrari, make-up artist për Helena Rubinstein.

14. Nëse qan…

Efekt rikuperues. “Sekreti është të lyesh një tampon pambuku me pak krem hidratues, ta kalosh ku loti ka bërë dëmet e tij dhe të vësh sipër fondotintë dhe pudër për ta fiksuar”, shpjegon Donatella Ferrari.

15. Pas festës

Kështu fshin gjurmët e një mbrëmjeje të lodhshme. “Sekreti qëndron te një kub akulli që duhet kaluar mbi fytyrë, pas aplikimit të kremit hidratues”, këshillon Tolomei. “Lëkura rifiton një freski të menjëhershme dhe zona më delikate rreth syve rimerr, falë të ftohtit, forcë dhe elasticitet. Kujdes: kurrë mos vepro në këtë mënyrë pas një dushi të nxehtë. Lëkundjet e temperaturës duhen shmangur.

16. Ndryshim!

Fondotinta është si një veshje: ndërrohet çdo stinë. “Për të pasur gjatë gjithë vitit fytyrë të përkryer, fondotinta duhet ndërruar si një veshje”, thotë Rajan Tolomei, make-up artist për Max Factor. “Pra, mos u fikso te një produkt i vetëm, po zgjidh përbërje më të plota në dimër dhe me produkte më të lëngshme, të përshtatshme për lëkurë të yndyrshme në verë. Të bësh të kundërtën do ishte si të vishje të leshta në det dhe të pambukta në mal”.

17. Pudra e mamit

Pluhuri i hollë ose kompakt nuk është me dëshirë. “Për të fiksuar dhe njëtrajtësuar bazën, nuk mund t’ia dilet pa të! Pudra është hapi i detyrueshëm për të gjitha gratë që dëshirojnë një lëkurë pa njolla dhe një make-up që zgjat”, shpjegon Tolomei. “Ky pluhur, me ngjyrë ose transparent sipas dëshirës, kur aplikohet fillimisht në fytyrë, duket se nuk shkakton asnjë përmirësim: po mjafton të presësh vetëm 15 minuta dhe ja ku vjen mrekullia. Duke u ngrohur nga kontakti me epidermën, përzihet me fondotintën e jep si rezultat një efekt natyral, si lëkura jote”.

Diçiturat

Parësorët

1. Bazë

Le Blanc de Chanel, Chanel

2. Tonifikues

Spray për para grimit, efekt liftin, Beauty Flash, Comodynes

3. Shkëlqyes

Issima Midnight Star, Guerlain

4. Për lëkurët e skuqura

Bazë mbrojtëse. Redness Solution, Clinique

5. Për rrudhat

La Base Pro Lancome

6. Për të njëtrajtësuar

Korrektor Even Better skin Tone Corrector, Clinique

7. Kundër shenjave të lodhjes

Lisse Minute, Clarins

Korrektorët

1. Mbulim maksimal

Korrektor Unifiance Touch Pro, La Roche-Posay

2. Korrektim zonash

Fond de Teint Correcteur Dermablend, Vichy

3. Shumë i lehtë

Është kompakt: Maximum Coverage Concealer, Elizabeth Arden

4. Mbulim i përpiktë

Për mbulim të menjëhershëm dhe të përpiktë, Smashbox

5. I jep dritë fytyrës

Korrektor shkëlqyes dhe mbulues i zonave më të errëta rreth syve, Guerlain

6. Specifik për anët joestetike

Quick corrector, Clinique

7. Për më shumë dritë

Korrektor shkëlqyes, Clarins

Fondotintat

1. Për lëkura të yndyrshme

Matt Touch Foundation, Yves Saint Laurent

2. Dy në një

Skin Caviar Concealer Foundation, La Prairie

3. Si një rrobë

Fondotintë Face Fabric, Giorgio Armani

4. Ristrukturues

Face Sculptur Make up, Helena Rubinstein

5. Me pigmente minerale

Foundation Retin-Ox Illuminateur, Roc

6. Trajtim me oksigjen (7)

Fondotinta e lëngshme Long Wear Detox Biotherm

Ai ka më shumë kremra se unë!

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

Mos qesh. Po ndodh gjithnjë e më tepër në çiftet moderne dhe mund të të ndodhë edhe ty që të të bjerë për pjesë një i dashur më vanitoz se ty, që limon thonjtë, përdor çdo mëngjes e darkë produktet e bukurisë dhe ka nga një krem për çdo pjesë të trupit: një për fytyrën, një për trupin, një për duart, një për këmbët, një për…

Mos qesh. Po ndodh gjithnjë e më tepër në çiftet moderne dhe mund të të ndodhë edhe ty që të të bjerë për pjesë një i dashur më vanitoz se ty, që limon thonjtë, përdor çdo mëngjes e darkë produktet e bukurisë dhe ka nga një krem për çdo pjesë të trupit: një për fytyrën, një për trupin, një për duart, një për këmbët, një për…

Kur e sheh për herë të parë, të godet menjëherë me pamjen e tij të kuruar e të këndshme. Të pëlqen, lidhesh dhe pastaj pas ca kohësh vendosni që të jetoni nën një çati dhe këtu fillon filmi. Që në ditën e parë, tualeti yt nuk është më plot me produktet e tua të bukurisë, por me të tijat! Është ai që rri gjysmë ore në banjë para se të bjerë në shtrat dhe jo ti që je kujdesur të mbarosh punë shpejt e shpejt, kurse në mëngjes nuk arrin dot që të përgatitesh për në punë. Pse? Sepse në banjë është sërish ai duke u bërë i bukur, ulur përpara arsenalit të tij të produkteve kozmetike. Nuk jemi duke e ekzagjeruar aspak: krem hidratues, krem mbulues, skrab, krem për rrathët e syve, locione, shampo dhe balsame, që ndoshta ty as që të ka shkuar ndonjëherë ndërmend t’i blesh.

Po i lëmë mënjanë detajet mbi gardërobën supertrendy, superfirmato, supergjithçka. Nuk të kishte shkuar ndonjëherë ndërmend se një mashkull mund t’ua kalonte edhe vajzave në terrenin e tyre tradicional. Dhe vajzat nuk dinë se si të veprojnë me këtë risi që vjen nga kampi i burrave të fortë dhe, që të kuptohemi, aspak homoseksualë. Kujdesi i meshkujve për veten sigurisht që vjen ndikuar edhe nga mediat, të cilat gjatë viteve të fundit nuk bëjnë gjë tjetër veçse flasin për burrin metroseksual, David Beckham & co, që tani po ua kalojnë edhe vajzave në konsumin e produkteve të bukurisë.

Nëse dikur kujdesi maksimal i një burri për veten ishte pak xhel në flokë dhe pak locion pasrroje, tani melodia ka ndryshuar. Dhe shumë madje. Për ta kuptuar mjafton të shohësh me vëmendje çfarë produktesh kozmetike janë duke u prodhuar për tregun mashkullor. Është mbingopur tashmë tregu femëror (më shumë sesa një set kremrash dhe produktesh të tjera, një grua nuk mund ta konsumojë) dhe tani prodhuesit më të mëdhenj kozmetikë i drejtohen – me energji – publikut mashkullor.

Ndoshta këtej e tutje është vendosur që të eksplorohet publiku mashkullor për të krijuar një terren të ri shitjesh, deri më tani i pashfrytëzuar. Sulmi ka filluar: fushata publicitare, iniciativa marketingu, shkrime revistash e gazetash që pompojnë një burrë që di të kurojë pamjen e tij dhe lajme që kanë shpesh një qëllim të caktuar dhe që planifikohen nëpër agjenci publicitare më shumë sesa nëpër redaksi, siç duhet të ndodhë rëndom.

Dhe çfarë ndodh atëherë? Ndodh që burrat e shkretë, të cilët më parë thuajse krenarë për look-un alla macho, tani duhet të shqetësohen për qelizat e vdekura të lëkurës, që eliminohen duke përdorur të paktën një herë në javë një skrab të mirë për lëkurën e fytyrës, e cila duhet të jetë e hidratuar mirë për parandalimin e rrudhave, për rrathët e syve që kërkojnë përkujdesje speciale, për… besoj u kuptuam.

Po ne? Jemi pak të çorientuara, ndihemi të kërcënuara në terrenin tonë, e kemi të vështirë të njohim burrat tanë me këtë pamje të re prej konsumatorësh produktesh bukurie. Por do të mësohemi, do të arsyetojmë dhe do të përshtatemi me këtë situatë të re. Në fund të fundit mund ta mendojmë pozitivisht dhe të shkëmbejmë me ta produkte, këshilla, opinione. E tepruam pak, ëëë?!

Kur e diela është “E diell”

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

Ngjan me një ditë të tmerrshme pune. Por tre këngëtaret e vogla të spektaklit të së dielës në drekë në Top Channel nuk kanë se si të ankohen. Madje kanë rastin e artë të karrierës së tyre: të jenë brenda ekranit, jo jashtë tij duke bërë zapping me pult në dorë

Foto: Blerta Kambo

E diel… (në përgjithësi)

9.30. Zgjimi. Një ritual që mund të zgjasë më shumë se një orë.

10.30 (a diçka më shumë). Të ngrihesh apo të mos ngrihesh nga krevati? Kjo është çështja! Sepse në një ditë pushimi si kjo, vogëlsira të tilla shndërrohen në çështje të mëdha. Se mos është ndonjë punë tjetër për t’u bërë! Më në fund është e diel!

E Diell…

07.00 (fiks). Zgjimi.

07.05. Në këmbë. Një minutë më shumë bëhet një vonesë e madhe.

07. 30. Në tryezën e bukës (ku konsumohet një mëngjes i shpejtë).

08.00. Shpejt! Shpejt! Duhen përgatitur këngët.

10.00. Me vrap para dyerve të Top Channel-it.

10.30. Gati për prova. Nesër është e Diell.

Nëse për disa e diela është ditë pushimi, për të tjerë është një e Diell pune. Nis herët në mëngjes e përfundon vonë në darkë. Asnjë nga stafi i së Diellës nuk ankohet ama. Fundja, për ta është një ditë e zakonshme pune, që ka rastisur të jetë e diel. Nuk ankohen as tre protagonistet më të reja: Kejsi Tola, Dorina Garuci, Dorina Xërxa. Ngrihen që herët në mëngjes, përgatisin këngët që iu janë caktuar nga maestro Gjoni, vijnë me një frymë para dyerve të Top Channel-it për prova, për grimin, për veshjen. Të dielën këndojnë live gjatë një spektakli që ndiqet nga mijëra shqiptarë e që zgjat jo pak, por plot 6 orë.

Për fat të keq, e diela e tyre nuk mbaron këtu. Ka një raund të dytë punësh të bëra me një frymë. Kthehen në shtëpi, konsumojnë një darkë të shpejtë, ia mbathin në dhomën e tyre, studiojnë deri në orët e vona të natës, sepse të nesërmen i pret një ditë tjetër e ngarkuar me mësime. Asnjëra nuk ankohet. Shqetësimin e vetëm duhet ta kenë këngëtarë të tjerë, që të dielën e kalojnë me pult në dorë e frikësohen se ndoshta kështu ka për t’i zënë edhe pleqëria. E nëse te “E Diell” do të ketë prurje të tilla këngëtarësh të talentuar, më të vjetrit, në mos kanë për të dalë në pension shumë herët, kanë për të mbetur shpejt pa punë.

Tre adoleshente në garë

Për tre ish-etheistet në fakt kjo mund të duket një ëndërr e bukur: një vit më parë ishin askushi, kurse tani imazhi i tyre është i pranishëm të dielave në drekë në shtëpitë e gjithë shqiptarëve. “Por unë kam qenë që më parë e njohur”, bën një përjashtim Dorina Garuci, 15-vjeçarja nga Shkodra, duke kujtuar se 5 vjet më parë ajo ka qenë pikërisht “Talenti 10-vjeçar nga Shkodra, që fitoi edicionin e parë të Gjeniut të Vogël”. E nëse publiku e mban mend fituesen e Gjeniut, me siguri ka harruar një fakt interesant. Në të njëjtin vit, një prej 10 finalisteve te “Gjeniu i Vogël” quhej Kejsi Tola, e cila në fakt doli fituese e Edicionit të fundit të Etheve. Dy mikeshat-rivale duket sikur kanë ndjekur njëra-tjetrën në një garë pa fund kënge. Ashtu siç ndodh në një garë me makina, ku xhiroja e finishit do akoma kohë të vijë. Sepse nëse Dorina fitoi “Gjeniun e Vogël”, Kejsi Tola 5 vite më vonë fitoi Ethet.

Suksesin dhe rëndësinë e Etheve e kuptuan shpejt edhe shqiptarët e Kosovës, të cilët vit pas viti, shtuan radhët e konkurrentëve. Dorina Xërxa do të bëhej njëra prej tyre. “Por nuk hyra me mendimin thjesht për të qenë pjesë e garës. Sepse prej kohësh këndoja në klube live në Kosovë dhe e dija që talenti nuk më mungonte. Hyra e sigurt dhe me vetëbesim, pavarësisht se ka qenë një vendim i marrë në momentin e fundit. Atë ditë Ethet kishin mbërritur në Fushë-Kosovë, shumë pranë qytetit të Gjakovës, ku unë jetoja me familjen. Kështu konkurrova dhe përfundova në finale”, thotë Dorina Xërxa, 18 vjeç, e cila, pasi mbërrin në Tiranë, vendos të mos largohet më prej këtij qyteti. Mori një apartament me qira në një qytet të madh e deri pak kohësh fare të panjohur. “Në fillim më mungonte shoqëria, familja”, thotë gjakovarja që është motër e vetme mes dy vëllezërish.

Rrokerja ka edhe një grup muzikor të vetin. “Luajmë muzikë rrok, sigurisht që luajmë rrok”, përsërit për të rikonfirmuar orientimin drejt muzikës rrok. Tendencat drejt kësaj rryme i manifeston edhe nëpërmjet veshjes. Vishet gjithmonë me të zeza, përdor një laps të zi për të konturuar fort sytë. E adhuron këtë lloj muzike aq sa, megjithë impenjimet e shumta me shkollën dhe spektaklin “E Diell”, fundjava e zë gjithmonë duke kënduar live bashkë me grupin në klube nate në Tiranë. Sepse ofertat kanë qenë vërtet joshëse.

Por edhe dy këngëtaret e tjera kanë pasur oferta të ngjashme. Ethet në fakt, kanë shërbyer si një trampolinë për të promovuar shumë këngëtarë të rinj, si Kejsi Tola dhe Dorina Garuci.

Dy rivalet e vjetra vërtet që nuk kanë krijuar ndonjë grup e as e kanë ende pavarësinë e Dorina Xërxës, por kanë pasur fatin që brenda pak muajsh të shndërrohen në këngëtaret më të kërkuara të tregut muzikor: klubeve të natës e spektakleve të mëdha televizive, siç është edhe “E Diell”. Kanë fatin që e ëndërrojnë shumë këngëtarë, edhe ata me më shumë vite eksperiencë. Madje, kanë edhe luksin e refuzimit. “Kam pasur oferta për të kënduar në koncerte të ndryshme që janë organizuar në Shkodër. Disa i kam pranuar, të tjera jo. Për mua shkolla ka më shumë rëndësi”, tregon Dorina Garuci. 15-vjeçarja është nxënëse e shkollës “Prenk Jakova” në Shkodër, ku studion për violinë. “Edhe të ardhmen nuk e shoh të shkëputur nga ky instrument muzikor, po aq sa dua ta shoh të lidhur me këngën”.

Në pushtim të ekranit

Në Tiranë, ofertat për këngëtarët janë më shumë të një lloji tjetër. Për aq kohë sa janë në lulëzim të plotë klubet e natës ku luhet muzikë live, Kejsi, ofertat më të mëdha i ka pasur nga ambiente të tilla. E nëse për një këngëtar tjetër oferta të tilla do të ngjallnin zili të madhe, Kejsi i ka refuzuar të gjitha, pa u menduar gjatë. “I kam refuzuar të gjitha. Nuk më interesojnë”, thotë 16-vjeçarja, nxënëse e liceut artistik “Jordan Misja” në Tiranë. “Studioj në degën e kantos. Studioj sidomos për të kënduar muzikë klasike, që është një zhanër shumë i vështirë”. Për shkak të shkallës së madhe të vështirësisë që kërkon kapërcimi nga muzika klasike në muzikën e lehtë, talente si ajo konsiderohen të rrallë, siç janë vlerësuar më parë Jonida Maliqi apo Mariza Ikonomi.

Por Kejsi nuk preferon të krahasohet as me njërën, as me tjetrën. Nuk dëshiron të imitojë as këngëtare të mëdha, si Whitney Houston, Mariah Carey, Leona Lewis, Barbara Streisand etj., etj. Mjaftohet të këndojë këngët e tyre, ashtu si edhe dy mikeshat e saj.

Tre këngëtaret sjellin performanca individuale të këngëve të njohura, interpretime, të cilat Adi Krasta te “E Diell” i ka quajtur “Të shkëlqyera”.

E nëse vajzat vazhdojnë të shkëlqejnë siç kanë bërë deri më sot, ka shumë gjasa të spostojnë nga ekrani shumë këngëtarë më të vjetër, madje edhe nga ata që nuk e kanë mbushur ende moshën për pension.

Eja mblidhuni këtu, këtu!

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

Me të kuqe e me të zezë. Jo se personazhet tona janë mbledhur të gjitha bashkë për të festuar Ditën e Çlirimit. Ama e kanë zgjedhur shumë shpesh në raste mbrëmjesh apo edhe thjesht në një moment pune. E dinë mirë që e kuqja dhe e zeza nuk të lënë të gabosh

Ema zgjedh aksesorët

E veshur me një fustan të hollë të zi, aktorja Ema Andrea ka zgjedhur çantën e kuqe me shkëlqim për të krijuar kontrastin që thyen të zezën dhe kombinimin perfekt me të kuqen.

Biondeve u shkojnë të dyja

Është një rregull i pashkruar mode: për biondet, e zeza është ngjyra ideale. Dhe Rudina Magjistari e zbaton rregullin me përpikëri. Por kur shton dhe një veshje të kuqe, duket akoma dhe më e ëmbël.

Këshilla stili nga Arlinda

Ja si thyhet e zeza! Një zonjë që e di mirë se ç’është klasi, i di mirë edhe rregullat e kombinimit, ndaj Arlinda Dudaj e ka thyer efektin “kokë e këmbë me të zeza” me shall dhe geta të kuqe.

Majlinda kuqezi

E kuqe dhe e zezë: janë vetëm këto dy ngjyra që përbëjnë veshjen e Ministres së Integrimit Majlinda Bregu, por që ajo nuk ka preferuar të bëjë një ndërthurje mes të dyjave. Thjesht e ka ndarë look-un në dy pjesë, lart e kuqe dhe poshtë e zezë.

E kuqja të bën të ëmbël

Nuk mund të kishte bërë një zgjedhje më të mirë se kaq Vikena Kamenica. Një këmishë e kuqe me jakë frudash, që i jep forcë buzëqeshjes dhe e bën të duket më e ëmbël.

Flaka e flaktë

Zakonisht vajzat që këndojnë rok, vishen me të zeza. Shpesh edhe Flaka Krelani kështu vishet. Por preferon edhe veshjet e kuqe ose vishnje. Si në këtë foton këtu, ku ka ndërthurur bukur të kuqen me të zezën.

Ngjyrat që të bëjnë

Janë të dyja ngjyrat ideale për një rast mondan. Premiera e “Sex and the City” në Tiranë ishte pikërisht një rast i tillë, ku Manjola Nallbani kishte zgjedhur një fustan elegant kuqezi.

Gëzuar me kuqezi

Kush më shumë se e kuqja e bën të gëzueshme një festë? Dy spikeret e Top Channel-it kanë zgjedhur pikërisht të kuqen dhe pak të zezë për të festuar e për të pirë një gotë me miqtë. Efekti duket. Efekti i ngjyrave, jo i verës!

Loja filloi. Prisni baluket!

January 11, 2009

PDF Shtypni e-mail

Mënyra më e thjeshtë dhe e shpejtë për të ndryshuar look: të presësh baluket! Me intervale të rregullta, kthehet moda e prerjes së flokëve mbi sy. Mjafton që një nga vajzat VIP të fillojë lojën

Në Hollivud baluket duken të shumëllojshme, nga të gjitha tipet: të shkurtra, të gjata, voluminoze, të lehta, të pakrehura. Por nuk mbeten pas as personazhet shqiptare. Që te Christina Aguilera e Paris Hilton e deri tek vogëlushja Suri; që nga Enada At’Nikolla, te Xhemi e Manjola Nallbani.

Frymëzuar nga Christina Aguilera

Në ndarjen e çmimeve “MTV Video Music Awards” u shfaq me modelin e ri të flokëve me baluke të prera mbi sy. Dhe kaq u desh. Fotot e saj filluan të përdoren për të ilustruar çdo këshillë të stilistëve të flokëve, që këshillojnë për këtë stinë baluket e prera.

E ëmbël si Enada

Pas stilit alla Mireille Mathieu, ja ku vjen modeli tjetër nga stilistja Enada At’Nikolla. Një kapje e lehtë mbrapa dhe një fryrje që u jep flokëve më shumë volum… dhe të gjitha baluket e rëna mbi sy. Si gjithmonë, në ngjyrë platini.

Baluket në pah

Si Jennifer Love Hewitt, që ka zgjedhur një model “stil i pakrehur”. Ka kapur në mënyrë të çrregullt gjithë pjesën tjetër të flokëve dhe ka lënë që tiparet e saj të rrethohen nga balukja që i mbulon gjithë pjesën e ballit. Duket vërtet e ëmbël.

Ju prezantojmë Xhemin

Kësaj radhe me disa fije të holla balukesh. Menjëherë pas shfaqjes si prezantuese në krah të Adi Krastës në “E diell”, pas një mungese të gjatë në skenë, ja ku rikthehet Xhemi, bashkë me modelin të ri të flokëve të saj.

Edhe Paris Hilton ëmbëlsohet

E tregojnë më të këndshme baluket e krehura dhe flokët e avullta që i bien mbi supe. Paris Hilton është si gjithmonë në kërkim në tendencave të reja, ndaj sa ka rënë në gjurmë të njërës, nuk ka vonuar ta eksperimentojë.

Përgjithmonë Manjola

Ajo është ndër të vetmet këngëtare, e cila përveç një herë që ndryshoi ngjyrën e flokëve nga e verdhë në gështenjë, ka mbajtur për vite të tëra të njëjtin model flokësh. Të gjata dhe me baluke të krehura. Ndaj edhe kjo tendencë e re e gjen sërish in.

Fashioniste si Suri

Me siguri që e vogla e çiftit Tom Cruise dhe Katie Holmes, kur të rritet, do bëhet një nga vajzat më me shije të Hollivudit. Madje është që tani. E veshur sipas modës, me firmat më të njohura. Revistat më të famshme të botës e kanë lakuar shpesh si bebin e veshur më bukur. Ja ku duket edhe me baluket e prera sipas tendencës më të fundit.

Nuancat e Rezartës

A nuk duket sikur i ka shkurtuar flokët Rezarta Skifteri? Në fakt jo. Është thjesht ideja që të jep kapja e flokëve nga pas dhe baluket e krehura mbi sy, që kësaj radhe Rezi u ka dhënë, përveçse një ngjyrë të verdhë, edhe disa nuanca të ëmbla jeshile.

Next Page »